Störningsinformation med anledning av stormen Alfrida

Stormen Alfrida har drabbat våra kunder längs Upplandskusten, i Roslagen och Stockholms skärgård mycket hårt och det är fortfarande många kunder som är utan el. Arbetet med att åtgärda strömavbrotten fortsätter med oförminskad intensitet och vi gör allt som står i vår makt för att så många som möjligt ska få elen tillbaka så snabbt det går.

På denna sida har vi samlat information som vi ser är relevant för dig som kund. Vi uppdaterar kontinuerligt med ny information.


Reparationsarbetet efter stormen Alfrida fortsätter som planerat

Publicerades 2019-01-18 kl. 09:16

Reparationsarbetet efter stormen Alfrida fortsätter som planerat. 98 procent av kunderna har nu fått tillbaka strömmen och för de återstående cirka 900 strömlösa kunderna, varav majoriteten finns i Norrtälje kommun, är prognosen fortsatt den 25:e januari innan alla får strömmen tillbaka.

Läs hela pressmeddelandet

 

Korta avbrott

Publicerades 2019-01-18 kl. 09:12

Det återstår fortfarande mycket arbete då det på många ställen har utförts provisoriska lösningar i elnätet för att kunderna ska få strömmen tillbaka så fort som möjligt. Vartefter reparationer sker, kan det vara nödvändigt att koppla ur vissa ledningar, vilket gör att de kunder som tidigare fått tillbaka strömmen återigen kan få ett tillfälligt kortare avbrott. Det kan också handla om att ta bort ett träd som riskerar att falla på en ledning längre bort på samma ledningssträcka och då måste strömmen brytas för hela ledningen för att åtgärda felet.


Läs våra tidigare uppdateringar om störningsläget

Strömavbrott och felanmälan

Anmäl ditt strömavbrott här

Du kan också ringa oss på 020-82 58 58
Öppet dygnet runt.

Om du ser ett träd som ligger över elledningar är vi tacksamma om du ringer till felanmälan och anmäler detta.

Kundcenter i Norrtälje

Med anledning av stormen Alfrida har vi öppnat ett tillfälligt kundcenter i Norrtälje kommunhus på Estunavägen 14, Norrtälje.

Här kan vi hjälpa dig med dina frågor om avbrotten, ersättning och vi kan behandla ditt ärende direkt på plats. Kundcentret har tillsvidare öppet vardag samt helg mellan kl. 10-14.

Frågor och svar - stormen Alfrida

Här hittar du frågor och svar som rör avbrotten som skett i samband med stormen Alfrida. Du kan även ställa dina egna frågor i vårt kundforum.

Till Vattenfall Eldistributions kundforum

Ta del av våra uppdateringar om störningsläget


Prenumerera på våra nyheter

Vi går löpande ut med uppdateringar kring störningsläget. Du kan prenumerera på våra nyheter och få nyheterna direkt till din e-post. 

Läs våra senaste pressmeddelanden

Följ våra uppdateringar på Facebook

Vi ger uppdateringar på vår Facebooksida samt svarar på era frågor.

Till vår Facebooksida

Få en inblick i arbetet efter stormen

Just nu arbetar runt 500 skogshuggare, tekniker, maskinister och andra resurser för att ge våra kunder strömmen åter efter stormen Alfrida. Det handlar om ett reparera och bygga upp elnätet - ett tidskrävande och utmanande arbete där säkerheten sätts först. I filmen får du en inblick i arbetet.

Se bilder från Norrtälje med omnejd

Här kan du se bilder som tagits i samband med besiktningar för återställningsarbetet, efter stormen Alfrida.

Till vår bildsida