Flyttanmälan

Ska du flytta till eller från en bostad som är ansluten till Vattenfall Eldistributions elnät? Kom ihåg att anmäla din flytt till oss senast tio dagar innan flyttdagen, så hjälper vi dig med elnätsavtalet.

Vad behöver jag göra vid inflytt?

När du ska flytta är det några saker du behöver göra för att elen ska fungera, det gäller oavsett om du har anmält din flytt via Adressändring eller Skatteverket.

 • Anmäla till oss senast 5 dagar före inflytten. Om du redan är kund hos oss kan du enkelt genomföra din flytt via Mina sidor.
  Anmäl din flytt på Mina sidor
 • Du kan också göra din anmälan genom att ringa till oss eller genom att fylla i flyttanmälan som du hittar nedan.
  Flyttanmälan
 • Vid inflytt till lägenhet är det bra om du anger lägenhetsnummer, det får du av hyresvärden eller bostadsrättsföreningen.
 • Teckna avtal med elhandelsföretag.  När du flyttar avslutas avtalet med din nuvarande elhandlare. Du har möjlighet att välja vilken elhandlare du vill från inflyttsdagen. På Elpriskollen kan du jämföra olika avtal.

Vad behöver jag göra vid utflytt?

 • Anmäla till oss senast 10 dagar före utflytten. Om du redan är kund hos oss kan du göra din anmälan via Mina sidor.  Anmäl flytt på Mina sidor
 • Du kan också göra din anmälan genom att ringa till oss eller genom att fylla i flyttanmälan som du hittar nedan.
  Flyttanmälan
 • Vid utflytt från lägenhet är det bra om du anger lägenhetsnummer, det får du av hyresvärden eller bostadsrättsföreningen.
 • Du behöver inte anmäla utflytt till ditt elhandelsföretag, det gör vi åt dig.

DU HAR TVÅ AVTAL – ELNÄT OCH ELHANDEL

Du har som kund två olika avtal för din el. Dels har du elnätsavtalet, som tecknas med det elnätsföretag som äger stolpar och elledningar i ditt område. Dels har du ett elhandelsavtal med det elhandelsföretag som du köper elen av.

Har du ett elhandels- och elnätsföretag som ingår i samma koncern så får du oftast bara en faktura. Annars får du normalt två fakturor – en från elnätsföretaget och en från elhandelsföretaget.

Välj elhandelsavtal när du flyttar

När du flyttar avslutas avtalet med din nuvarande elhandlare. Du har möjlighet att teckna ett nytt avtal med valfritt elhandelsföretag när du ska flytta in. Elpriskollen och andra jämförelsesidor kan hjälpa dig i valet av elhandlare. Har du inte tecknat elhandelsavtal får du ett anvisat avtal hos Vattenfall Försäljning AB.

Ägarbyte av produktionsanläggning

För att göra ett ägarbyte på en produktionsanläggning så behöver du fylla i en Anmälan av ägarbyte och avtalsöverlåtelse. Skicka in skriftlig blankett till oss senast 10 dagar innan överlåtelse. Vid anslutning på högspänningsnivå behöver vi din anmälan senast 30 dagar innan aktuell dag för överlåtelse.