Nytt digitalt verktyg för elinstallatörer - Mina elarbeten

Dags för ett nytt och mer användarvänligt verktyg.

Springande flicka på strand med flagga

”Elarbeten” blir ”Mina elarbeten”

Vi är glada att presentera vår lösning för digital för- och färdiganmälan i ny modern tappning. Tack vare den nya plattformen är prestandan förbättrad samtidigt som fler och bättre funktioner finns på plats. Trots den anspråkslösa namnändringen har portalen fått ett rejäl uppgradering. Vi kan nu erbjuda ett mer användarvänligt verktyg som vi hoppas underlättar för dig i ditt arbete!


Främsta nyheter

  • Mobilanpassad, fungerar lika bra använda på din PC, mobil eller surfplatta
  • Lättare att hitta rätt ärendetyp när du ska anmäla nytt ärende
  • Anpassade formulär för enklare ifyllnad
  • Bättre möjlighet att spara utkast och komplettera med bilagor i befintligt ärende
  • Förbättrad kartfunktion
  • Engelsk och rysk översättning av sidorna och möjlighet att lägga till fler språk framöver
  • Förenklad registreringsprocess

Kom igång

Befintlig användare –du kan logga in med ditt installatörsnummer (40000XXXXX) och fyrsiffriga pinkod under fliken ”Kundnummer”, e-postadress och eget lösenord (om du angett detta i gamla Elarbeten-lösningen) eller ditt Bank-id. 

Ny användare – registrera dina uppgifter i formuläret ”Ny användare-registrera ny installatör”. Ett mejl skickas då till angiven e-postadress med information som hjälper dig att logga in direkt. Du har också möjlighet att logga in med digitalt Bank-id. 


Gör klart befintliga ärenden i gamla Elarbeten

Alla ärenden flyttas över från gamla Elarbeten till nya portalen Mina elarbeten. Men du behöver färdiganmäla pågående ärende i gamla Elarbeten. Sen när du ska föranmäla nya ärenden gör du det i nya Mina elarbeten som du når via länken nedan. Detta för att vi ska få komplett information i de PDF-dokument som skapas med uppgifterna från din anmälan.


Vidare utveckling

Alla väsentliga funktioner finns på plats men utvecklingen fortsätter med finjusteringar av innehållet. Har du har svårt att hitta det du söker eller har frågor och funderingar kring Mina Elarbeten? Vi tar tacksamt emot all sorts input och synpunkter, mejla nya_elarbeten@vattenfall.com.

Välkommen att för- och färdiganmäla digitalt i nya Mina elarbeten!

VF_user_rgb.svg

Mina elarbeten 

Logga in eller registrera dig som ny användare.

VF_user_rgb.svg

Frågor & svar 

Läs vår FAQ för att få svar på dina frågor om den nya portalen.