Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktuellt sommaren 2017- Är du redo?

Under sommaren är det mycket som ska ske, inklusive laddning av diverse batterier.

Sommaren är här och vi hoppas du också får tid för ledighet och återhämtning innan höstens nya utmaningar. Anta en utmaning redan nu och testa dina kunskaper i vår installatörsquiz! Kanske det visar dig att du är den elinstallatör eller yrkesman som har bäst koll i ditt område? Förutom äran när vi presenterar de som hamnar högst på topplistan i varje område, så drar vi fyra vinnare under sommaren som får fina priser.

Till quiz

 

Vinnaren i juni får en elektrisk häcksax

Vinnaren i juli får en powerbank (med ficklampa)

Vinnaren i aug-sept får ett Victorinox SwissCard

Nya regler för elarbete

Den 1 juli börjar de nya reglerna för elinstallatörsarbete att gälla. Om ditt företag inte redan har registrerat sig hos Elsäkerhetsverket är det hög tid att göra det nu! Alla firmor som avser utföra arbete som påverkar kunds elanläggning måste vara registrerade senast sista juni för att få utföra detta arbete från 1 juli.

Registrera ditt företag här

Information om de nya reglerna

Färdiganmälan = färdigt?

En för hög andel av inkommande färdiganmälningar visar sig inte vara klara för tillkoppling när vår fältpersonal avser utföra sitt arbete. Konsekvensen av dessa felaktiga färdiganmälningar blir ökad ineffektivitet och kostnader både för kunden och oss. Det extrajobb detta för med sig belastar redan ansträngda resurser. Låt oss tillsammans fokusera på att arbeta så effektivt som möjligt!

När du färdiganmäler behöver du vara helt färdigt och med korrekt förberedda kabelskyddsrör, draggropar och mätarskåp. Läs mer i våra installationsregler.

Snart kan du föranmäla digitalt och mobilt

Vi vet att många av er efterfrågar möjligheten att kunna logga in på Elarbeten och för– och färdiganmäla från mobilen. Snart är det möjligt! I höst lanserar vi vårt nya verktyg med förbättringar gällande:

  • Prestanda—ny modern plattform
  • Mobil användning—anpassad för användning via mobil och surfplatta
  • Funktionalitet—anpassade formulär och automatisk ifyllnad av uppgifter

Just nu har vi påbörjat användartester. Efter sommaren släpps en betaversion av verktyget innan lanseringen senare under hösten. Hör av dig om du vill testa och komma med synpunkter på vårt nya verktyg! Skicka ett mail till elinstallator@vattenfall.com.

Tillfällig elanslutning

Nu är det högsäsong för tillfälliga elanslutningar till sommarens alla event och marknader.

  • Observera att vi behöver upplysning om både inkopplingsdatum och urkopplingsdatum när det gäller en tillfällig anslutning som ska användas max 7 dagar.
  • Tänk också på att en extra avgift tillkommer om in- och urkoppling måste ske utanför normal arbetstid eller på kort varsel (<5 arbetsdagar)
  • Kunden debiteras en avgift på 940 kronor (exklusive moms) i ”bomkörningsavgift” om anläggningen är färdiganmäld men inte är klar för tillkoppling.

Tack för att du alltid skickar in korrekta uppgifter i dina anmälningar!

Vi finns på plats under hela sommaren, dock med periodvis begränsade resurser. Vi ber om överseende med att semestertider hos oss, och hos myndigheter när tillstånd behövs, skapar förlängda ledtider. Däremot bedömer vi  att tillfälliga anslutningar kommer att kunna hanteras utan påverkan. Vi påbörjar ditt byggströmsärende inom 24 timmar efter inkommen föranmälan. 

Ändra anslutning

Ska din kund ändra huvudsäkring, flytta mätare eller anläggning eller ändra abonnemang? Läs om vad som gäller.

Se information 

Vi finns här för dig

Installatörssupporten är öppen hela sommaren. Ring 08-687 33 80 (vardagar kl. 8-12) eller skicka e-post.

Mejla oss