Dynamic Grid Control

Vattenfall har skapat ett unikt styrsystem som gör att vi kan styra individuella belysningsstolpar och som ger möjligheten till att använda överkapaciteten i belysningsnätet till att ladda bilar, cyklar och elmopeder på stolpnivå. Genom att använda sig av den smarta styrningen förenklas samtidigt drift och underhåll för samtliga belysningspunkter.

 

 

Vårt styrsystem gör det möjligt att maximera er kommuns befintliga infrastruktur. Styrsystemet är installerat med en inbyggd säkring i varje stolpe där varje belysningsstolpe tilldelas en IP-adress. För att förenkla drift och underhåll har vi utvecklat ett visuellt webbgränssnitt med funktioner som jordfelsmätning och direktautomatiserad felrapportering i webbgränssnittet och även genom exempelvis mejl och sms.

Dynamic Grid Control ger möjlighet till många tilläggsfunktioner som exempelvis laddning av elfordon och kameraövervakning. Styrsystemet skapar förutsättningar för energieffektivisering av belysningsnätet vilket hjälper er att nå era miljömål. Vi förenklar ert budgetarbete och med en fast månadsavgift får ni en god ekonomisk överblick.

Genom att samarbeta med Vattenfall kan ni känna trygghet och ni har alltid tillgång till personal med mångårig belysningskompetens. Hör av er om ni vill veta mer om tjänsten och hur vi tillsammans utveckla er kommun.

Ladda ner produktblad