Genom våra tjänster för telekombolag kan vi erbjuda olika sätt att ta del av vår infrastruktur för att göra er verksamhet mer konkurrenskraftig. Klicka vidare för att läsa om de olika tjänsterna nedan.

 

Markkanalisation

Bygger ni ut ert bredbandsnät? Samförlägg kanalisationsrör i samband med ut- eller ombyggnad av elnätet. Genom vår tjänst Markkanalisation kan ni kostnadseffektivt och miljövänligt utöka ert optofibernät och gynnas av den erfarenhet som Vattenfall Eldistribution har av markförläggning.

Läs mer om Markkanalisation

Luftkanalisation

Luftkanalisation är en smart och miljövänlig tjänst vid ombyggnad av bredbandsnätet. Genom att montera upp optofiberkabel i våra luftledningsstolpar så får ni ett kostnadseffektivt alternativ till att bygga ut bredbandsnät och kan nå ut även där det är svårtillgängligt att schakta. 

Läs mer om Luftkanalisation

Plats för Antenn

Vi erbjuder plats för kommunikationsutrustning på de master, kraftledningsstolpar och stationer som Vattenfall Eldistribution äger. En kostnadseffektiv lösning där tjänsten kan kompletteras av service och underhåll av er anläggning. 

Läs mer om Plats för Antenn

Optofiber

Vi erbjuder den överkapacitet av svartfiber som vi har i vårt stora optofibernät. Optofibern finns främst tillgänglig runt våra nätområden. Hör av dig till oss för att se om dina behov kan nås.

Kontakta oss

Färdig Site

Med tjänsten Färdig Site kan ni lämna över eldriftansvaret för er isolertransformator till oss, för att istället kunna fokusera på er kärnverksamhet. 

Läs mer om våra lösningar för Färdig Site

Mer information

För mer information och frågor om våra tjänster kan du fylla i vårt kontaktformulär, så återkommer vi till dig.