Arbete nära elledning eller elstation

Bevakning/Samordning

Vårt elnät finns både under och över marken. När ditt företag ska bygga, gräva eller spränga nära en ledning är det bra att veta var kablarna ligger så att de inte skadas av misstag. Om du ska fälla träd nära en luftledning så är det bra om du beställer bevakning av trädfällning.

Vi övervakar mindre arbeten kostnadsfritt och ser till att det utförs på ett säkert sätt, kontakta oss senast sju arbetsdagar innan arbetet ska påbörjas.

Beställ bevakning/samordning


Gräva nära elledning

Att inte veta vilka ledningar och rör som ligger var, kan leda till att ni skadar eller gräver av el-, tele-, fiber-, och vattenledningar från antingen oss eller andra företag. Det skapar irritation, tar tid att laga och kan innebära skaderisker för både era medarbetare och er utrustning.

Beställ ledningsanvisning på Ledningskollen.se

Ledningskollen.se är till för alla, privatpersoner, företag, myndigheter, kommuner och andra som planerar att gräva, schakta eller spränga.

Webbtjänsten drivs av kommunikationsmyndigheten PTS och är kostnadsfri att använda.

Beställ ledningsanvisning på Ledningskollen.se

Hittar du inte svaret på din fråga?

På våra kundservicesidor hittar du information om el och elnätet. Vi hjälper dig gärna med dina frågor om flytt, anslutningar, faktura och betalning samt Mina sidor.

Till kundservice