Beställ tjänst

När ditt företag ska bygga eller gräva nära en ledning är det bra att veta var kablarna ligger så att de inte skadas av misstag. Om ett träd lutar mot eller ser ut att kunna falla och skada en elledning, är det bra om du kontaktar oss. Du betalar bara om trädet riskerar att falla och skada ledningen och du har orsakat händelsen.

Bevakning vid trädfällning

Ska du fälla träd på ditt företags fastighet nära vår elledning? Då vill vi att du kontaktar oss innan, så att vi kan vara med och bevaka att elledningen inte kommer till skada. Beställ bevakning via formuläret.

    • Bevakningen är kostnadsfri om du meddelar oss senast fem arbetsdagar innan du ska fälla träd.
    • Behöver du uppgifterna tidigare än fem arbetsdagar kostar det 940 kronor exkl. moms.

Om du fäller ett träd på våra elledningar utan att ha ansökt om trädbevakning måste du betala för den skadade ledningen. Behöver du hjälp med trädfällningen kontaktar du en kunnig entreprenör för jobbet.

Beställ bevakning vid trädfällning

Gräva nära ledning

När du ska bygga eller gräva är det bra att veta var elkablar och eventuella fjärrvärmeledningar ligger så att du inte skadar dem av misstag.

Beställ kabelanvisning från Ledningskollen.se

Med en kabelanvisning från Ledningskollen slipper du oroa dig för avgrävda ledningar. Genom en enda förfrågan når du Vattenfall och alla andra ledningsägare som har nät, vare sig nätet är för tele, el, vatten, fjärrvärme eller något annat på den specifika platsen.

Ledningskollen.se är till för alla, privatpersoner, företag, myndigheter, kommuner och andra som planerar att gräva, schakta eller spränga.

Tänk på att skicka in förfrågan senast fem arbetsdagar innan arbetet ska utföras, annars kan kostnader tillkomma. 

Webbtjänsten drivs av kommunikationsmyndigheten PTS och är kostnadsfri att använda.

Beställ kabelanvisning från Ledningskollen.se