Ny anslutning

En ny anslutning gör man till ett hus som tidigare inte haft el, exempelvis när du bygger nytt eller vill ha el till ditt fritidshus. Var ute i god tid med din offertförfrågan och anlita en behörig elinstallatör.

Se checklistan nedan för att se vad du bör tänka på vid en ny anslutning.

Prisexempel för ny anslutning

Om du vill ha el till ett hus med säkringsstorlek 16-25 A där anslutningspunkten ligger max 200 meter från närmsta punkt i elnätet som det är möjligt att ansluta till, är kostnaden 27 625 kronor. Varje tillkommande meter utöver 200 meter kostar 236,25 kronor. Detta standardpris gäller under normala geografiska förhållanden och om det är möjligt att ansluta i befintligt nät utan nätförstärkning.

Du beställer en ny elanslutning genom att kontakta en behörig elinstallatör som anmäler arbetet till oss. Om du enbart behöver veta kostnaden till att börja med kan du göra en offertförfrågan, ange att du vill ha en prisindikation i meddelandefältet.   

Läs mer om kostnad för ny anslutning


Hittar du inte svaret på din fråga?

På våra kundservicesidor hittar du information om elnät. Vi hjälper dig gärna med dina frågor om flytt, elnätsavtal, strömavbrott, anslutningar, faktura och betalning och Mina sidor.

Till kundservice