Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Arbete nära ledning

Vårt elnät finns både under och över marken. Om du ska fälla träd eller gräva på din mark är det bra om du kontaktar oss först. Vi hjälper dig med bevakning av trädfällning och att markera ut var i marken vår elledningar ligger.

Trädfällning nära ledning

Ska du fälla träd på din fastighet nära vår elledning? Då vill vi att du kontaktar oss innan, så att vi kan vara med och bevaka att elledningen inte kommer till skada. Beställ bevakning via formuläret.

Beställ bevakning vid trädfällning


Gräva nära ledning

När du ska bygga eller gräva är det viktigt att veta var elledningar och annan nedgrävd infrastruktur ligger så att du inte skadar dem av misstag. När du gör en begäran om ledningsanvisning/kabelanvisning i Ledningskollen når din fråga alla berörda ledningsägare i området som är med i Ledningskollen. Genom att göra ledningsanvisningsärenden när du ska gräva minskar du risken att gräva av andras ledningar med de kostnader det innebär.

Beställ ledningsanvisning från Ledningskollen.se


Hittar du inte svaret på din fråga?

På våra kundservicesidor hittar du information om elnät. Vi hjälper dig gärna med dina frågor om flytt, elnätsavtal, strömavbrott, anslutningar, faktura och betalning och Mina sidor.

Till kundservice