Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Anmäla strömavbrott

Behöver jag anmäla strömavbrottet?

Du kan själv se om ditt strömavbrott redan är registrerat hos oss för då syns avbrottet på avbrottskartan. Om avbrottet är registrerat betyder det att vi jobbar på att avhjälpa felet och du behöver inte anmäla det till oss. Eventuell avbrottsersättning utgår automatiskt inom tre månader efter avbrottet på fakturan. I avbrottskartan kan du också följa utvecklingen på avbrottet.

Har du ett pågående strömavbrott som inte syns på kartan så kan du anmäla det via vårt formulär eller genom att ringa in.

Anmäl ditt strömavbrott här

Anmäl fel eller skada på elnätet och utrustning

Har du upptäckt ett skadat elskåp, en nedfallen elledning, ett träd som fallit över en elledning eller annan elutrustning som behöver åtgärdas?

Anmäl fel eller skada på elnätet här

Felanmälan (öppet dygnet runt)020-82 58 58

Se registrerade strömavbrott 


Kontrollera avbrottet

Är jag helt eller delvis utan el?
Kontrollera jordfelsbrytaren, huvudsäkringen och säkringarna i din elcentral. Det går ofta att undersöka vad som orsakat felet genom att titta i din elcentral. 

Är även dina grannar utan el?
Har grannen ström är det troligen fel på din egen anläggning, börja med att kontrollera jordfelsbrytaren och dina säkringar. Om det är mörkt och strömlöst hos din granne kan det bero på ett fel i elnätet.

Är det Vattenfall Eldistribution du ska kontakta?
Om du har en annan elnätsleverantör är det dit du ska vända dig för information om eventuellt avbrott. Se vem som äger elnätet där du bor.

Till NätområdenApp för avbrottsinfo

Det här är appen som ger dig avbrottsinformation inom Vattenfall Eldistribution AB’s nätområden direkt till mobilen. 
Lägg in bevakningar på huset, sommarstugan eller kontoret och få ett meddelande när vi har registrerat ett avbrott i området.

  • Se status på aktuella strömavbrott
  • Lägg till bevakningar
  • Få push-meddelanden när det blir avbrott på dina bevakningar