Faktura och betalning

Välj själv hur du vill betala dina fakturor, genom att betala din faktura via autogiro och e-faktura sparar du tid och är snäll mot miljön. På Mina sidor kan du se dina fakturor och välja det betalsätt som passar dig bäst.

AUTOGIRO

Med autogiro sker betalningen av fakturorna automatiskt på förfallodagen från det konto du valt. Anmälan till autogiro kan du göra via din bank, då behöver du ditt betalarnummer som du hittar under Mina fakturor på Mina sidor. Du kan också fylla i och skicka in en blankett till oss, då behöver du ditt anläggningsID.

Viktigt att tänka på: se till att ha täckning för fakturabeloppet på ditt konto dagen innan förfallodatum så slipper du onödiga påminnelseavgifter. Om du inte har täckning när vi gjort den första dragningen försöker vi igen dagen efter.

Gör en anmälan för autogiro

 

Se betalarnummer och anläggningsID

 

E-FAKTURA

E-faktura är detsamma som en vanlig faktura, med skillnaden att den skickas elektroniskt till din internetbank, det enda du behöver göra är att logga in på din bank och godkänna fakturan så betalas den. Om du vill gå tillbaka och kolla på gamla fakturor gör du det där eller genom att logga in på Mina sidor. Anmälan gör du enkelt via din internetbank. Du kan också fylla i formuläret för e-faktura på Mina sidor.

Viktigt att tänka på: det måste vara samma person som står på avtalet hos oss som har e-faktura eftersom identifieringen sker via personnummer. Om du hinner få en pappersfaktura innan vi ändrat till e-faktura är det den som ska betalas.

 

Anmäl e-faktura

 

E-POSTFAKTURA

E-postfaktura är detsamma som en vanlig faktura, med skillnaden att den skickas direkt till din e-postadress som en bifogad PDF-dokument istället för på papper. E-postfaktura är ett bra miljöval eftersom du sparar både papper, tryck och transport. Anmälan gör du enkelt genom att fylla i formuläret för e-postfaktura på Mina sidor. Tjänsten är helt gratis. Anmälan gäller alla dina anläggningar.

Viktigt att tänka på: för att säkerställa att våra mail kommer fram som de ska kan du lägga till oss i din adressbok – fakturas avsändare kommer vara no-reply@vattenfall.com. Skulle du sakna ett av våra mail, kolla din skräppostmapp. 

 

Anmäl e-postfaktura

 

Betalningsuppgifter

Använd den betalningsinformation som du hittar längst ned på din faktura med OCR-nummer som betalningsreferens eller det bifogade inbetalningskortet. På Mina sidor, under Mina fakturor kan du se vilket OCR-nummer du ska använda och till vilket konto du ska betala.

Plusgiro 413 13 00-8

Bankgiro 5110-8348


Betala från utlandet

När du ska betala en faktura från utlandet behöver du meddela din bank BIC/ SWIFT-kod, IBAN-nummer och OCR-numret som referens. Dessa uppgifter står angivna längst ned på fakturans första sida. Det OCR-nummer du ska använda hittar du också om du loggar in på Mina sidor, under Mina fakturor.

BIC/SWIFT-kod NDEASESS

IBAN-nummer SE 74 9500 0099 6042 0384 9767

Viktigt att veta: Om banken tar ut en avgift för att genomföra transaktionen läggs den till på betalningen. Överföringar från utlandet kan ta några bankdagar extra, tänk på det när du ska betala din faktura.