Allt du behöver samlat på ett ställe

För att det ska vara så enkelt som möjligt att vara kund hos Vattenfall Eldistribution har vi skapat Mina sidor. Här finns all information som du kan tänkas behöva. Du kan följa din elanvändning och jämföra den över tid. Kanske använde du betydligt mer el under vintermånaderna i år jämfört med i fjol? 


Det här hittar du på Mina sidor

  • Mina fakturor - Se alla dina fakturor från oss, upp till fem år tillbaka i tiden med information som betalstatus, betalningsuppgifter, anläggningsID och ditt fakturaintervall. Du kan byta betalsätt till e-faktura, autogiro eller e-postfaktura, smidigare för dig och bättre för miljön.
  • Min förbrukning - Följ och jämför din användning över tid, sortera och filtrera på önskade tidsintervall och perioder.
  • Mina avtal - Se vilket avtal du har och till vilket pris. Du får detaljerad prisinformation och ser dina avtalsvillkor.
  • Mina ärenden - Du som har beställt en ny anslutning (16-25A) kan följa ditt ärende genom att logga in på Mina sidor. Det gäller även om du har en egen elproduktion och är ansluten till vårt nät. När ditt ärende uppdateras med ny information kommer du att få en notis om detta. Notisen kommer dyka upp i det övre högra hörnet när du är inloggad på Mina sidor.
  • Mina inställningar - Här hittar du dina kunduppgifter och du kan själv välja hur du vill bli kontaktad av oss. Vill du hellre logga in på Mina sidor med e-postadress och lösenord kan du registrera det här.  
  • Avbrottsprenumeration -  Skapa en prenumeration och få avbrottsinformation via sms och e-post när det är strömavbrott i ditt område.

Så loggar du in

Du kan logga in på Mina sidor med BankID, kundnummer och PIN-kod eller med din e-postadress och lösenord.

Logga in med BankID

Om du har beställt BankID från din bank samt installerat det på en valfri enhet (ex. dator, mobil eller surfplatta) så är det bara några få enkla steg som du behöver följa för att logga in på Mina sidor.

  • Gå till Mina sidor
  • Skriv in ditt personnummer enligt formatet ååååmmdd-nnnn
  • Starta BankID på valfri enhet, slå in din säkerhetskod och tryck på legitimera

Om du är ny kund hos oss så tar det 24 timmar innan du kan logga in via BankID. Tänk också på att det bara är den som står på elnätsavtalet som kan logga in på Mina sidor med hjälp av BankID.

Logga in med kundnummer

Du kan logga in på Mina sidor med ditt kundnummer (10 siffror) och din PIN-kod (4 siffror).

Uppgifterna hittar du längst upp till höger på din faktura. Är du ny kund hos oss får du inloggningsuppgifter med din första faktura. Har du inte tillgång till en faktura kan du kontakta oss så skickar vi uppgifterna hem till dig.

Logga in med e-postadress

När du väl har loggat in en gång kan du enkelt byta dina inloggningsuppgifter till valfri e-postadress och valfritt lösenord under fliken Mina inställningar.