Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

vattenfall

Framtidsprogrammet

Ansökan är stängd för start augusti 2023

Är du nyutexaminerad akademiker och vill vara med och hitta lösningar på vår tids största utmaning? Då är Framtidsprogrammet till för dig. Vi söker 20 personer med olika bakgrund och perspektiv som kan hjälpa oss att genomföra omställningen till fossilfri energi. 
Var med och utveckla framtidens elnät för ett fossilfritt liv inom en generation.

20

Positioner 

 

3

Avdelningar

60

Veckor

Ansök till framtidsprogrammet här!

Om Framtidsprogrammet

Du som går Framtidsprogrammet blir anställd hos Vattenfall Eldistribution. Under ett drygt år får du en helhetsbild över företaget och den ständigt föränderliga energibranschen, och en kickstart på din karriär hos Vattenfall. Du får förutsättningarna att använda din unika bakgrund och kunskap för att stärka företaget och bidra till utvecklingen av framtidens energisystem. Programmet inleds med en månads introduktion tillsammans med övriga deltagare. Efter det tillbringar du huvuddelen av din tid på tre olika enheter i företaget, varvat med nätverksträffar och gemensamma aktiviteter. Efter programmets slut övergår anställningen i en annan roll baserad på dina intressen och kompetenser.

  • Ett 60 veckor långt skräddarsytt program som börjar i augusti 2023.
  • En tillsvidareanställning på Vattenfall Eldistribution med konkurrenskraftig lön och goda förmåner.
  • Ett jobb i en spännande och föränderlig bransch, i en tongivande verksamhet med kraft att göra skillnad på riktigt.
  • En utvecklande och inkluderande arbetsmiljö där du uppmuntras att utmana och bidra med just din kunskap och erfarenhet för att stärka verksamheten.
  • Ett jobb i en framtidsinriktad verksamhet med det gemensamma målet att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation.

Här berättar Gustav Hansson, chef Learning & Development, och deltagarna i årets program mer om programmet och hur du som deltagare blir en viktig del av vår spännande tillväxtresa. 

Din bakgrund

Vi har många ingenjörer som arbetar hos oss och vi anställer gärna fler, men detta program är även till för dig med annan akademisk bakgrund. Kanske har du en examen inom ekonomi, juridik, beteendevetenskap, systemvetenskap eller något helt annat. Om du vill arbeta med viktiga framtidsfrågor i en verksamhet med möjlighet att göra skillnad på riktigt vill vi ha din ansökan! Det behövs en kombination av olika kompetenser, erfarenheter och perspektiv för att bygga framtidens energiförsörjningssystem.

Utvecklingsmöjligheter

Under Framtidsprogrammets gång deltar du i nätverk och träffar de övriga deltagarna i programmet för att dela erfarenheter och lära av varandra. Du har en personlig mentor och får även stöd från handledare och chefer på de olika enheterna. Du som går programmet får en eftertraktad överblick över helheten i Vattenfall Eldistribution, såväl som djupare insikt i olika enheternas verksamhet och ett brett nätverk i organisationen. Efter programmets slut övergår anställningen i en annan roll, baserad på dina preferenser och kompetenser.

• Har en akademisk examen
• Vill lära dig energibranschen
• Vill arbeta med förändring och utveckling
• Är nyfiken och nytänkande
• Vågar ifrågasätta och ge egna perspektiv
• Har en analytisk förmåga och lätt för att se helheten
• Trivs med att arbeta i grupp och bygga relationer
• Har ett eget driv och självledarskap
• Har goda kommunikativa egenskaper i tal och skrift, både på svenska och engelska

Fortsätt att utforska