Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

vattenfall

Elektrifieringen av industrin i norra Sverige medför en historiskt stor efterfrågan på anslutningar till elnätet längs norra Norrlandskusten. Som planeringsingenjör på Vattenfall Eldistribution i Luleå bidrar Victor Andersson varje dag till den gröna omställningen i regionen och har kul medan han gör det.

Just nu sker en historisk omställning i norra Sverige. Städer växer, nya företag etablerar sig och befintliga industrier ställer om och elektrifierar. Som elnätsföretag har Vattenfall Eldistribution en central roll i möjliggörandet av omställningen. Victor Andersson arbetar som planeringsingenjör på Vattenfall Eldistribution i Luleå, vilket innebär att han driver flera av de regionnätsprojekt som ska ansluta våra kunder i Norrbotten, från planeringsstadiet fram till byggnation.

- Jag drivs av att ta projekt från skrivbordet till verkligheten och gillar att vara i framkant när det gäller den gröna omställningen. Det känns bra att kunna bidra till den utveckling som sker i regionen och dessutom ha riktigt roligt medan jag gör det.

- I mitt jobb har jag väldigt breda arbetsuppgifter. Jag synkar projektteamet, gör ekonomiska beräkningar, tar fram beslutsunderlag och har mycket kontakt med både kunder och kollegor. För mig som gillar fart, omväxling, att samordna och vara social passar det perfekt. Jag får utrymme att vara kreativ och lösningsorienterad med frihet att lägga upp mitt eget arbete.

Victor är utbildad ingenjör inom energiteknik och har jobbat på Vattenfall Eldistribution sedan 2020. Han hade tidigt fått en bild av Vattenfall som satsar på, och utbildar sina anställda, och därför bestämt sig för att arbeta på bolaget.

- Den bilden har jag fortfarande kvar. På Vattenfall Eldistribution har man möjlighet att göra det man tycker är givande och man får både utrymme och stöd att utvecklas och hitta den roll som är rätt för en själv. Det är otroligt viktigt för att alla behövs, oavsett bakgrund, för att lösa klimatutmaningen. Här är vi ett lag som löser uppgifterna tillsammans.

Som inflyttad Luleåbo är gemenskapen som arbetsplatsen erbjuder väldigt viktig för Victor.

- Det är mycket man får som inte står med i arbetsannonsen när man söker jobb här. Vi har en riktigt härlig gemenskap, god sammanhållning och en idrottsförening som många är engagerade i. Mina kollegor är mina vänner och vi känns som en stor familj. Det är sådant som gör det extra roligt att gå till jobbet varje dag.

Lär känna fler av våra medarbetare

 

Vi på Vattenfall Eldistribution behöver bli fler. Vill du göra det möjligt att leva fossilfritt?

Här finns alla våra lediga jobb

Developer Tools


Cache options

Consumption options