Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

vattenfall

Utmanande väderläge – resurserna ökas för att minska strömavbrotten

Sedan tisdag morgon har Vattenfall Eldistribution gått in i så kallat storstörningsläge i norra och mellersta Norrland. Vid lunchtid på onsdagen var cirka 1700 kunder utan el i detta område och väderprognoserna inför kommande helg är osäkra.

23/11/2016

Utmanande väderläge – resurserna ökas för att minska strömavbrotten

Övergången till storstörningsorganisationen innebär att flera delar av Vattenfall samt underentreprenörer går in i samma organisation för att öka och koncentrera resurserna till felavhjälpning samt att ge information till kunder, media och samhället. Resurser har också flyttats från andra delar av Sverige för att hjälpa till med felavhjälpningen. Dessutom finns ett tiotal helikoptrar med utrustning till förfogande som kan sättas in när det är ljus och om vädret tillåter.

Osäkra väderprognoser men utmanande läge

Under tisdagen föll det stora mängder snö i inlandet, medan Norrlandskusten fick mera regn. Som mest hade cirka 1500 kunder samtidigt avbrott på tisdag eftermiddag. Under tisdagkvällen föll mer regn och snö, men antalet kunder utan el varierade mellan 500 och 2000 under natten och onsdag förmiddag.

Väderprognoserna är något osäkra men det kan komma större mängder snö/blötsnö samt hård vind under resten av veckan och kommande helg.