Pressmeddelande | 2020-02-14T14:13:51Z

Höjd beredskap inför nytt oväder

Ett nytt oväder är på väg in över Väst- och Mellansverige samt södra Norrland under helgen den 15-16 februari. Vattenfall Eldistribution höjer därför beredskapen inför eventuella störningar på elnätet. 

Syftet med beredskapen är att vara väl förberedd för att kunna starta felsökning och reparationsarbete så snabbt som möjligt, för att kunderna i så liten utsträckning som möjligt ska drabbas av avbrott. I första hand sker det genom att personalen i fält utökas. Väderutvecklingen följs noggrant med hjälp av specialprognoser från SMHI för att snabbt kunna förstärka resurserna ytterligare om det blir nödvändigt.

- Vi har haft extra resurser igång sedan förra helgens storm och gör oss beredda för ett nytt oväder. Vi har förberett oss så att både tekniker och arbetsledare kan börja jobba så snart det är möjligt, men såklart under säkra former, säger Petra Lönn, driftcentralchef på Vattenfall Eldistribution.

Aktuell störningsinformation finns på https://www.vattenfalleldistribution.se/kundservice/stromavbrott/ där vi löpande informerar om läget. Dessutom kan appen "Avbrottsinfo" laddas ned kostnadsfritt där appar finns. Vi är tacksamma om de som gör observationer, exempelvis av träd som riskerar att falla på ledningar, ringer och meddelar detta på 020-82 58 58.

För mer information, kontakta: Vattenfalls pressjour, tel 08-739 50 10.