Pressmeddelande | 2020-02-17T10:35:13Z

Uppdaterad information efter stormen Dennis

Stormen Dennis som kom in över Västra Sverige under sen kväll på fredagen har inneburit störningar i elnätet i framförallt Götaland, Svealand och södra Norrland. Reparationsarbeten har pågått kontinuerligt under helgen, dock med hänsyn till säkerheten för fältpersonalen. Vattenfall har fortsatt förhöjd beredskap då ytterligare hårda vindar väntas nå Västsverige under måndagen.

 

Under de senast dagarna har extrainsatta resurser arbetat med att utföra reparationer i elnätet efter stormen. Totalt drabbades ca 10 000 kunder under helgen.Nära 100 stormfällda träd har observerats i samband med pågående arbete för att återställa elnätet. Hårdast drabbat var Bergslagen (Vingåker, Avesta, Surahammar, Skinnskatteberg). 
 

Förhållandena i fält kan lokalt vara fortsatt besvärliga, med stormfälld skog som gör arbetet svårt och riskfyllt. Vattenfall uppmanar allmänheten att kontakta kundservice om de upptäcker träd som ligger på eller riskerar att falla på ledningar, samt att inte vidröra ledningar eller annan elutrustning som skadats under helgens oväder.

Vattenfalls personal kommer fortsatt vara ha förstärkning till dess ovädret väntas avta under tisdagen.

 

 

För vidare information kontakta:
Vattenfalls Pressjour, telefon 08-739 50 10