Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Vi byter ut alla elmätare till nästa generations smart elmätare arbetet pågå framtill 2025.

Smarta elmätare ger fler möjligheter

Med din nya, smarta elmätare skapas fler möjligheter. Först och främst för dig. Du kan få en tydligare bild över din egen elanvändning. Vi gör det också enklare för dig att koppla på tjänster och funktioner. 

Dessutom hjälper du oss att balansera elnätet, eftersom vi kan se exakt var och när elen behövs som mest. På så sätt gör vi tillsammans elnätet redo för utvecklingen mot ett fossilfritt liv.

Efter ett beslut av Sveriges regering, har alla elnätsföretag fått uppdraget att byta ut eller uppgradera elmätarna i samtliga hushåll till nya smarta mätare med flera nya funktioner.

Har du Vattenfall Eldistribution som elnätsleverantör, kommer du i god tid före mätarbytet att få information skickad till dig.

Säkerställ att vi kan nå dig enkelt

Genom att uppdatera dina kontaktuppgifter hos oss så fort som möjligt, kan vi nå dig på ett smidigt sätt inför mätarbytet genom e-post eller sms.

Uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor

Så går mätarbytet till

 1. Vattenfall kontaktar dig

  Vattenfall Eldistribution kommer att skicka ett brev till dig ca 6-8 veckor inför mätarbytet.

 2. Entreprenör kontaktar dig

  Vattenfall Eldistribution har anlitat Eltel Networks för att genomföra mätarbytet hos dig. Efter den första informationen från oss kommer Eltel att kontakta dig med förslag på tid ungefär två veckor innan mätarbytet. Om din elmätare sitter inomhus eller i annat stängt utrymme, behöver du eller en annan vuxen person vara hemma under mätarbytet. Du behöver också se till att elmätaren är lätt att komma åt inför Eltels besök.

 3. Entreprenör genomför bytet

  För att du ska känna dig trygg är alla montörer utrustade med ett ID-kort märkt med både Vattenfall Eldistributions och Eltels logotyper. Även montörernas bilar kommer ha båda företagens logotyper. Montörerna kommer vidta nödvändiga åtgärder för att arbeta på ett smittsäkert sätt. När Eltel byter mätare blir det ett kortvarigt elavbrott på cirka 15 minuter. Montören kommer läsa av din nuvarande elmätare innan mätarbytet och dokumentera platsen där den är placerad.

 4. Mätarbytet är klart

  När mätabytet är genomfört kommer du .......Om du har registrerat ditt mobilnummer får du bekräftelse via SMS. Vi kommer att ta med oss din gamla mätare och lämna till återvinning.

   

Vill du veta mer?

Frågor och svar

Kundservice 

 

Hållbarhet

ett

två

tre