vattenfall

Ny anslutning

Offertförfrågan för företag

Tänk på följande innan du påbörjar din förfrågan:

 • Vill du beställa en ny anslutning är det viktigt att du säkerställer att den önskade anslutningen ligger inom Vattenfall Eldistributions nätområde. Här kan du kontrollera vem som äger elnätet.
 • Det är viktigt att vi får in korrekt fastighetsbeteckning för att kunna behandla din förfrågan. Vänd dig till Lantmäteriet om du behöver hjälp.
 • För att vi ska kunna påbörja ert ärende för ny elanslutning behöver ni i förfrågan bifoga en situationsplan eller motsvarande, som visar önskad placering av anslutningspunkt.
 • Anläggningar ≥ 63A: Bifoga en situationsplan där önskad placering av elrum/kabelmätarskåp ska framgå.
 • Anläggningar ≥80A och mätaruppsättningar: Bifoga ett enlinjeschema.
 • Kontrollera att du skrivit rätt e-postadress innan du skickar in formuläret. Vi mailar offerten till dig via vår samarbetspartner Assently.

Fyll i formulär

Vi genomför enbart nya anslutningar som anmäls av en elinstallatör. För att snabba på hanteringen ber vi er att om möjligt vända er direkt till ett auktoriserat elinstallationsföretag som anmäler den nya anslutningen.

 

Dina uppgifter

Om anslutningen

Vänd dig till Lantmäteriet om du är osäker på vilken fastighetsbeteckning din fastighet har.
Om din fastighet ännu inte har fått en slutgiltig adress kan du lämna fältet tomt.
Ange koordinaterna enligt SWEREF99. Går att få tag i genom att öppna kartläget på exempelvis hitta.se eller eniro.se och högerklicka på vald plats.
Ange koordinaterna enligt SWEREF99. Går att få tag i genom att öppna kartläget på exempelvis hitta.se eller eniro.se och högerklicka på vald plats.

Vid säkringsstorlek 80A-1500 A, fyll i 63 A ovan och ange aktuell säkringsstorlek i fältet för övrig information.

Dra och släpp din fil här
Upp till 4MB
jpg, png, pdf
  Max 600 tecken. Om du vill ha en större säkring än vad som går att välja ovan, ange säkringsstorlek här.

  För att du ska kunna få bästa möjliga service av oss så behöver vi hantera dina personuppgifter. Vi samlar bara in dina personuppgifter när det finns lagligt stöd i dataskyddsförordningen (GDPR). Vanliga anledningar till att vi hanterar dina personuppgifter kan t.ex. vara i syfte att utföra en tjänst som du har begärt eller som del av relationen med dig som kund, intressent, ombud eller leverantör.

  Mer information om hur vi behandlar personuppgifter och vilka rättigheter du har enligt gällande dataskyddslagstiftning hittar du på www.vattenfalleldistribution.se/­personuppgifter/. Du kan nå vårt dataskyddsombud på dpo.nordics@vattenfall.com eller 08-739 50 00. Frågor som rör personuppgiftsbehandling kan du ställa till dataskyddsombudet eller via det allmänna kontaktformuläret på vår webb.

  Ett fel har uppstått. Försök igen senare eller kontakt kundtjänst.