Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

vattenfall

 

Elstöd för näringsidkare i elområde 3 och 4 för perioden oktober 2021 - september 2022

Vattenfall Eldistribution har i slutet av maj överlämnat elanvändningen för samtliga näringsidkare till Skatteverket. På Mina sidor kan du som företag ta del av den totala elanvändning för perioden oktober 2021 - september 2022.

Läs mer och ansök om elstöd för näringsidkare hos skatteverket 

 

Den 8 maj tog Regeringen beslut om regler för elstöd till företag.

Europeiska kommisionen godkände den 5 maj den stödordning som ska reglera elstödet till företag och Regeringen har den 8 maj vid ett extra regeringssammanträde fattat beslut om förordningen som reglerar ansökan och utbetalningar av elstöd för företag.

Skatteverket hanterar elstödet för företag läs mer på skatteverket 

Regeringens pressmeddelande  

 

Elstöd till alla konsumenter med eget elnätsavtal för november, december 2022

Vattenfall Eldistribution har i slutet av april månad överlämnat uppgifter om elanvändning för anläggningar i samtliga elområden till Försäkringskassan. Om du inte registrerat dina kontouppgifter i Swedbanks kontoregister uppmanar Försäkringskassan som ansvarar för utbetalning av elstödet att registrering ska ske senast den 10 maj.

Stödet per kilowattimme är

Elprisområde 1 och 2: 90 öre
Elprisområde 3: 126 öre 
Elprisområde 4: 129 öre
Elstödet beräknas för perioden november-december 2022 och ges för 80 procent av elanvändningen upptill 18 000 kilowattimmar.

Länkar:
Swedbanks kontoregister
Aktuell information hittar du på Försäkringskassan
Mer information om elstöd för näringsidkare och juridiska personer finns här Svenska Kraftnät

Tidigare publicerat 

Svenska kraftnät varnar för eventuella bedrägeriförsök. Du kommer aldrig att bli uppringd och ombedd att lämna ut personliga koder eller att logga in någonstans.

Om du får ett sådant samtal kan du i så fall vara utsatt för ett bedrägeriförsök, avsluta samtalet och kontakta polisen.

 

 

Developer Tools


Cache options

Consumption options