Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Det är viktigt att hela livet fungerar och vi vill att våra medarbetare upplever en bra balans mellan arbete och fritid. För att du ska trivas och hos oss finns en rad förmåner och uppskattade aktiviteter som både underlättar och förgyller din vardag.

Friskvård och hälsa 

Vi bidrar till en hälsosam livsstil och erbjuder fri företagshälsovård, friskvårdsbidrag och rabatter på friskvårdsaktiviteter. På de flesta stora verksamhetsorter har du dessutom tillgång till våra idrottshallar och gym. Om du skulle bli sjuk eller skadad erbjuds du omfattande stöd från företaget. Vi ersätter också läkarvård och receptbelagda mediciner upp till högkostnadsskyddet.

Fritidsverksamhet och föreningar

Hos oss finner du ett mycket rikt föreningsliv där du bl.a. kan vara med i konst- och fotoföreningar samt andra lokala föreningar såsom Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförbund.

Fotbollsplan ovanifrån

Föräldraledighet

Vi uppmuntrar våra anställda till att vara föräldralediga och erbjuder därför ett lönetillägg utöver grundläggande föräldrapenning. Anställda hos oss har även möjlighet till deltidsarbete till dess att barnet fyllt 12 år enligt vårt kollektivavtal.

Kortare arbetstid

Hos oss har vi arbetstidsförkortning vilket innebär att alla anställda har kortare årsarbetstid. Arbetstidsförkortning kan tas ut som enstaka timmar eller några dagar i följd. Antalet timmar regleras i Vattenfalls kollektivavtal och för de flesta innebär detta 63 timmar per år. Anställda över 60 år har möjlighet att trappa ner och arbeta efter 80-90-100-modellen. Den innebär att arbetstiden är 80 %, lönen är 90 % och tjänstepensionen är 100 %.

Familj lagar mat i ett kök

Personalavtal och rabatter

Som anställd hos oss har du möjlighet att teckna ett förmånligt personalavtal för el med Vattenfall. Du har möjlighet att ta del av rabatter genom vårt samarbete med Benify för t ex hemservice. Vi har avtal med alla de ledande bilmärken och erbjuder alla tillsvidareanställda att leasa en personalbil genom ett löneavdrag på bruttolönen samt ett beskattningsbart förmånsvärde. 

Ung kvinna som laddar en elbil

Försäkringar

Du omfattas automatiskt av ett flertal försäkringar genom din anställning hos oss. Vi har avtal om liv-, tjänsterese-, idrottsskade-, trygghetsförsäkring vid arbetsskada, tjänstegrupplivförsäkringsamt ålderspension. Det finns också möjlighet för dig att teckna olika typer av privata försäkringar via våra förmånliga avtal med ett externt försäkringsbolag.

Kvinna med bebis i trädgård

Pension

Hos oss omfattas du av ett förmånligt tjänstepensionsavtal (ITP). Hur din pension betalas in beror på vilket år du är född.

Kvinna med barnbarn