Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

vattenfall

Vi satsar flera miljarder kronor varje år för att förstärka och förbättra elnätet så att våra 900 000 kunder ska få en tillförlitlig elleverans och för att möta behoven av nätkapacitet, el- och leveranskvalitet. Satsningarna behövs också för att anpassa elnätet till framtidens behov där bland annat transportsektorn och industriprocesser elektrifieras.

Vår uppgift är också att ansluta nya kunder till elnätet, allt från nya bostadsområden till datahallar och industrier som vill ställa om och elektrifiera drift och produktion. 

Några av våra aktuella projekt

Inom våra nätområden ansvarar vi för att bygga, driva underhålla och investera i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans. Här kan du läsa mer om några av de projekt vi driver för att möjliggöra framtidens fossilfria samhälle.

I många av våra projekt genomförs samråd som finns på kartan över projekt och samråd Länk till kartan över projekt och samråd 

På vår karta kan du se våra större projekt och samråd som är finns i vårt elnät.

Till kartan

Developer Tools


Cache options

Consumption options