Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

vattenfall

theresnävertun 750x450.jpg

Therese Nävertun arbetar som affärsutvecklare inom BU Network Solutions Sweden som ingår i Vattenfalls distributionsverksamhet.

I verksamheten arbetar man dels med redan etablerade affärskoncept, och dels med helt nya smarta energilösningar som bedöms ha stor tillväxtpotential. Till området nya smarta energilösningar med stor potential bör Microgrids nämnas. Det är lokala elnätverk som är delvis självförsörjande och kan kopplas till eller från det ordinarie elnätet. 

Nya erfarenheter och kunskaper

Therese hade ingen tidigare erfarenhet av energibranschen eller av att arbeta med liknande frågor när hon började sitt arbete i december 2016, men hon säger att hon har kommit in i arbetsuppgifterna på ett bra sätt och att hennes inlärningskurva har varit brant.

–  Det har varit en otrolig utmaning för mig att komma in i arbetet, inte minst att lära mig mer om elkraft och energi, men det har varit otroligt roligt också, säger Therese.

Mångfacetterad roll med miljötänk

Idag arbetar hon som projektledare inom elkraft där fokus är på att säkerställa att slutkunden får en bra helhetslösning som är skräddarsydd efter kundens behov. Det innebär ett varierat arbete som inkluderar både marknadsföring, projektledning och att ha kunskap om ny teknik. Förutom att tekniken är ny ska den självklart också vara mer miljövänlig och effektiv än tidigare, något Therese framhåller som särskilt givande med sin arbetsplats.  

– Det är stimulerande att få vara med och påverka framtida energilösningar som är energieffektiva och som kan bidra till en bättre miljö, säger Therese. 

– Dessutom får jag arbeta med en spännande grupp av människor med blandade bakgrunder och kompetens. Inom BU Networks Solutions har vi en hög kompetens inom många områden och här arbetar allt från suveräna tekniker till mer säljorienterade människor.

Och utanför din egen enhet, vad har du fått för intryck av Vattenfall i stort?

– Jag har fått ett jättebra intryck. Trots att Vattenfall är så stora tycker jag att stämningen är familjär och att folk är väldigt öppna och hjälpsamma. Jag trivs både bra socialt och med mitt arbete som är både omväxlande och utvecklande.

Vill du göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation? Bli en del av Vattenfall Eldistribution!

Här finns alla våra lediga jobb