Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

vattenfall

Tomascarlefalk_750x450.jpg

Tomas Carlefalk arbetar som övergripande projektledare för ett av Vattenfall Eldistributions stora projekt inom elnätsutbyggnad på regionnätet. Han drivs av att konkret kunna göra skillnad och bidra till elektrifieringen av samhället.

Tomas Carlefalk vill jobba i en framtidsbransch och på ett företag där han kan utvecklas. Som övergripande projektledare för ett stort ledningsprojekt arbetar han mitt i elektrifieringens, och därmed händelsernas, centrum.

– Min roll handlar mycket om att hålla ihop projektet, och de underliggande delprojekten, för att skapa överblick och säkerställa framdrift. Jag tycker att det är väldigt givande att så konkret få vara en del av elektrifieringen. Den händer här och nu och jag har förmånen att arbeta med det, säger Tomas.

Långa ledtider kräver tålamod
Projektledarrollen är något som Tomas trivs bra med. Han har arbetat med flera stora projekt på Vattenfall Eldistribution tidigare, men detta är hans första inom elnätsutbyggnad.

– Stora anslutningsprojekt på regionnätet har långa ledtider, och mitt projekt är inget undantag. Det kan kräva lite tålamod. Men ett sådant här stort projekt består av så många olika delar och alla behöver klaffa. Dessutom är elektrifieringen ett hett ämne i samhället och det finns ett stort intresse för projektet både externt och internt. Jag får många tillfällen att berätta om vad vi gör och varför det är viktigt för Sverige, vilket är väldigt roligt, säger Tomas.

Flera roller inom Vattenfall Eldistribution
Tomas är utbildad elektroingenjör och har arbetat på Vattenfall Eldistribution sedan 2008. Han har haft flera olika roller inom bolaget sedan dess.

– Jag har arbetat inom många olika områden sedan jag började här, från elnätsdriftcentralen och IT-utveckling till min nuvarande projektledarroll inom elnätsutbyggnad. Det är en av fördelarna med att arbeta här, att det finns goda möjligheter att byta roll och nästintill bransch inom företaget.

Hur tycker du att det är att arbeta på Vattenfall Eldistribution?
– Att jag har arbetat här länge är ett kvitto på att jag trivs bra. Jag har haft möjlighet att ta nya karriärskliv inom företaget och jag upplever att Vattenfall Eldistribution som arbetsgivare alltid stöttat mig i det. Det har varit väldigt utvecklande. Jag är dessutom småbarnsförälder och uppskattar den flexibilitet som jag tycker finns här. För mig går det bra att kombinera ett krävande jobb i en framtidsbransch, med att vara småbarnsförälder och det är något som jag värdesätter högt. 

Lär känna fler av våra medarbetare

 

Vill du göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation? Bli en del av Vattenfall Eldistribution!

Här finns alla våra lediga jobb