Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

Med vårt inbyggda verktyg kan du få sidorna upplästa och översatta via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

vattenfall

Som tredje generationen i företaget är Vattenfall mer än bara en arbetsplats för Andreas Adolfsson. Här finns gemenskap och en miljö där man har möjlighet att utvecklas och kan påverka sina arbetsvillkor.

Ett av Andreas Adolfssons mest levande barndomsminnen är när han följde med sin far runt det enorma bergskomplexet vid kraftverket i Stenungsund. Han beskriver det som ett besök i en märklig och fascinerande underjordisk värld och säger att det var startpunkten för hans intresse för elektroteknik.

- För mig är Vattenfall något av en familjeangelägenhet. Min farmor arbetade på kraftverket i Stenungsund som städare fram till pensionen och min pappa har varit anställd som ingenjör i över 40 år. Jag besökte ofta kraftverket som barn och sommarjobbade där under min studenttid, så för mig kändes det rätt naturligt att föreställa mig en framtid där jag jobbade på Vattenfall.

Många möjligheter
- Jag anställdes till en början av Sweco men blev direkt placerad på Vattenfall Eldistribution i Luleå, och efter ett år blev jag erbjuden en fast tjänst här. Då hade jag just träffat min blivande fru, så tajmingen var helt perfekt. Jag vet att jag är väldigt lyckligt lottad. Företaget ligger i framkant, både när det gäller att ge sina medarbetare möjlighet att kontinuerligt växa som yrkesmänniskor och när det gäller att aktivt uppmuntra alla medarbetare att hitta en bra balans mellan arbete och privatliv.

Frihet och flexibilitet
 - Jobbet är intressant och utmanande och ingen dag är den andra lik. Jag har fått många möjligheter och haft turen att få arbeta med många intressanta projekt. Förmånerna är väldigt attraktiva, men viktigast är den frihet och flexibilitet jag har. Som pappa till ett litet barn vill jag kunna vara en aktiv och närvarande förälder och tillbringa mycket tid med min familj. Jag får planera mina arbetsdagar själv, och så länge jag får allt gjort är det ingen som står och tittar mig över axeln.

Gemenskap och tillhörighet
 - Jag gillar verkligen den gemenskap vi har inom Vattenfall, och särskilt vår idrottsklubb Vattenfall IF som har över tusen medlemmar från hela företaget. Minst två gånger om året, sommar och vinter, träffas hundratals medarbetare och tävlar i Vattenfall-spelen. Det är väldigt roligt, skapar en fantastisk känsla av tillhörighet och gör definitivt att vi håller oss i form. Jag tycker det är fantastiskt att företaget stöttar oss i detta, både genom att ge oss tid att träna och tävla och genom att sponsra eventen.

Lär känna fler av våra medarbetare

 

Vi på Vattenfall Eldistribution behöver bli fler. Vill du göra det möjligt att leva fossilfritt?

Här finns alla våra lediga jobb

Developer Tools


Cache options

Consumption options